Welkom
in het Zuivelmuseum

Het rijksmonument Erve IJzerman is omgetoverd tot het gloednieuwe Zuivelmuseum!

Openingstijden:
Woensdag van 13.00 – 16.30 uur (vanaf 13 juli)
Donderdag van 13.00 – 16.30 uur
Vrijdag van 13.00 – 16.30 uur
Zaterdag van 10.30 – 16.30 uur

Kom je ook gezellig langs?

Meer informatie

Ontdek

de wereld van melk

Wat is melk? Hoe melk je een koe en waar gaat de melk heen? En wat maken we van melk? Melk is een belangrijke bron van vitamines en mineralen. Er zijn veel mensen die dagelijks zuivelproducten eten of drinken: jij ook? Ontdek alles over melk bij het Zuivelmuseum in Wapenveld: voor jong en oud!

Zien & beleven
Op ontdekkingstocht in de wereld van melk

Over het erf, in de bedstee en onder het dak van de koeienstal: het Nederlands Zuivelmuseum is een interactieve, leerzame beleving voor jong en oud. Ga op ontdekkingstocht in de wereld van melk!

ONTDEK HET MUSEUM
Updates
Nieuws en agenda
Het Zuivelmuseum bestaat 1 jaar!
Lees meer
Samenwerking IJsselvallei boert en eet bewust en Zuivelmuseum
Lees meer
Vanaf 13 juli ook op woensdagmiddag open!
Lees meer
Open op Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag
Lees meer
Een loeigoed familie-uitje voor in de paasvakantie
Lees meer
Een leuk familie-uitje voor in de herfstvakantie
Lees meer
Wat is er te doen?
De kubus-route
Ga op ontdekkingstocht door het museum!
Lees meer
Van gras tot glas
In het Zuivelmuseum ontdekt iedereen, van jong tot oud, de wereld van melk.
Lees meer
Over de boerderij
Over de boerderij
De geschiedenis van zuivel

Het was 100 jaar geleden hard werken op de boerderij Erve IJzerman: de koeien, varkens en kippen voeren, eieren rapen, koeien melken, boter maken. Ook op het land werd in de zomer, herfst, winter en lente veel gedaan: ploegen, zaaien en oogsten. Alles met eigen handen en soms met hulp van paardenkracht.

MEER INFORMATIE
Volg ons
op social media