Een leuk familie-uitje
voor in de herfstvakantie

Een spannende speurtocht naar boerderijdieren en zelf een melkpak maken. Dat kan tijdens de herfstvakantie in ons nieuwe museum!
Om zoveel mogelijk kinderen de kans te geven mee te doen, is het Zuivelmuseum in de periode van 19 tot en met 30 oktober op dinsdag tot en met vrijdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.30 tot 16.00 uur.
“De weken na de opening hebben wel al honderden bezoekers en ook een groot aantal kinderen mogen verwelkomen. Bezoekers geven het Zuivelmuseum een rapportcijfer van 8 tot 10 en daar zijn we heel trots op”, aldus het bestuur. Dit is ook de reden waarom er tijdens de herfstvakantie extra leuke activiteiten georganiseerd worden voor kinderen. Ze kunnen een speurtocht maken door het woonhuis en de stallen van de boerderij. Ze ontdekken zo hoe de bewoners leefden en hoe de koeien, paarden en varkens er ondergebracht werden. Ook is voor hen een bouwplaat ontwikkeld waarmee ze zelf een melkpak kunnen maken en daarnaast kunnen ze een poging doen de naam van de koe te raden. Kinderen die mee willen doen, betalen alleen de entreeprijs van 2,50 euro, aan de deelname zijn geen verdere kosten verbonden.

Foto: de rosmolen is een heel bijzonder onderdeel van de boerderij Erve Ijzerman. Kom je deze rosmolen ook bewonderen?

Wij zien jullie graag in het Zuivelmuseum!

Volg ons
op social media